Rejser til Grækenland

Grækenland Rejser info

Grækenland tilhører Den Europæiske Union, og er en del af Segen lande. Alle EU-borgere kan komme til Grækenland med eller uden pas, men skal vise deres EU-identitetskort. Ikke-EU-borgere skal fremvise pas og for nogle nationaliteter vil det kræve at få et visum. Dette omfatter rejsende fra Canada, Australien, New Zealand, Israel, Japan, USA og andre lande.

Med tog: Grækenland er forbundet med alle større byer i Vest- og Centraleuropa. Du kan rejse med tog til Grækenland gennem de tidligere jugoslaviske lande eller via Bulgarien.

Med Færge: De fleste rejsende ankommer til Grækenland med færge fra Italien. De vigtigste afgangs havne i Italien er havnene i Venedig, Ancona, Bari og Brindisi. Der er også færgeforbindelser fra Haifa, Israel og Cypern samt færgeforbindelser med Tyrkiet fra mange øer i Det Ægæiske Hav.

Med bil: Du kan rejse til Grækenland fra Italien via færgerne, eller du kan rejse gennem Balkan-halvøen.

Med Fly: Der er mange fly fra Europa og resten af verden til de græske lufthavne, de ankommer primært til Athens lufthavn eller Thessaloniki. I løbet af sommeren er der mange charterfly fra flere europæiske lande som flyver til de vigtigste turistøer. De fleste charterfly flyver til Rhodos, Kos, Kreta, Korfu, Mykonos og Santorini.
Mange rejsende benytter færgerne, fordi de for det meste rejser til øerne. At rejse med fly til øerne i løbet af sommeren kan være vanskeligt, fordi mange mindre øer betjenes af ganske små fly med plads til bare halvtreds eller færre passagerer. På grund af dette, er pladserne på flyene booket op måneder i forvejen og i højsæsonen er det yderst vanskeligt at få en sidste minut reservation for flyrejser. Derfor er det tilrådeligt at reservere dine fly meget tidligt på året, hvis du ønsker at besøge øerne med fly.

På fastlandet er den mest almindelige form for transport langdistancebusser (KTEL) Der er to vigtige stationer i Athen: en på Kifissou Street og en anden på Liossion Street. De græske tog giver også mulighed for at rejse til mange byer på det græske fastland. Du kan også leje biler og motorcykler, både på det græske fastland og de græske øer.

Sejlads: Grækenland er et paradis for sejlere. Der er store yacht marinaer på mange øer og også i Athen. Det Ægæiske Hav er en af de mest populære destinationer for sejlads og mange kapsejladser bliver organiseret hver sommer.

Krydstogter: Mange krydstogtselskaber arrangerer krydstogter til de græske øer. De vigtigste krydstogtdestinationer omfatter øerne Mykonos, Santorini, Patmos og Rhodos.