Antiparos

Antiparos Grækenland

Antiparos

Selvom Antiparos er sådan en lille ø, kan der være meget travlt om sommeren. Den ligger kun 30 minutter væk fra Paros og er derfor et populært mål for folk, der kan lide at rejse rundt. Før i tiden siden besøgte kun få øen, hovedsagelig dem, der havde hørt om øens berømte grotte og derfor tog en endags tur til Antiparos fra den nærliggende kosmopolitiske ø Paros.
I dag har tingene ændret sig. Besøgende har opdaget, at lillesøsteren til Paros er en verden med sin egen charme, så flere og flere besøgende tilbringer deres ferie her for at udforske den. På Antiparos er livs tempoet enkelt og let og på trods af den begrænsede størrelse af øen, er der masser af muligheder for enhver smag. Man tager til Antiparos for skønheden og strandene og overraskende nok for nattelivet også. Derfor er det et godt feriested for både familier, unge og et mere modent publikum. Det hele kommer an på, hvor du vælger at bo: i Chora finder man natteliv og i Psaraliki er man tæt på strand. Antiparos store plus er, at der næsten ingen trafik er og man kan gå til mange steder.

Historie

Man ved ikke meget om øens historie, men den er sandsynligvis tæt forbundet med historien om Paros.
Øen hørte sandsynligvis sammen med Paros på et tidspunkt og der er tegn på, at der var neolitiske bosættelser her. I 2. årtusindef.kr. var den sandsynligvis beboet af Minoerne - kretensere.
I det 13. århundrede faldt øen, ligesom sine naboer under venetiansk styre, kun for at blive erobret af tyrkerne 300 år senere.
Befrielsen kom i det 19. århundrede.

Under Anden Verdenskrig blev øen besat af italienske soldater.

Hvad skal man se på Amorgos

Antiparos hule er kendt fra gamle dage. Den har stadig stalaktitter og stalagmitter, men russiske soldater skar mange af dem af under krigen 1700-1774 og beholdt dem som souvenirs. Italienske soldater gjorde det samme under den anden verdenskrig. Der er inskriptioner i hulen og nogle af de navne, der stadig kan anes, er biskop De gabrie (1673) og Otto, konge af Grækenland (1840).
Agios Georgios er et besøg værd. Det er en lille landsby med smukke omgivelser og dejlig ro.

Hvad kan man lave

På Antiparos kan man nyde solen og havet !!! Der er vandsport og også en dykker skole. Et besøg i den spektakulære grotte, gåture i brolagte stræder i Kastro, svømme ved de mange strande der rivaliserer om førstepladsen i skønhed, korte eller lange gåture eller cykelture for at opdage øens skjulte charme, forskellige sportsgrene og flaske dykning eller hav kajak og undervands
fiskeri for de aktive besøgende, natteliv og også ture rundt på øen og
den berømte Despotiko ø. Under ophold på Antiparos vil man have chance for at stifte bekendtskab med øens beboere, som er åbne og gæstfrie folk der elsker deres ø. Det betyder, at man på Antiparos ikke vil se store hotelkomplekser, men små familiedrevne steder i harmoni med farven og følelsen af en lille og smuk ø som denne. På Antiparos vil den besøgende have lyst til at komme igen og igen, for at finde ud af alt der er at vide om øen. Hvis man planlægger at besøge Antiparos I højsæsonen (1. Juni - 15.september ), bør man foretage sine reservationer på forhånd for at sikre god indkvartering.

Strande

Du kan vælge og vrage mellem de mange små strande Antiparos har at tilbyde. På Psaralidhaki er nudisme tilladt.

Natteliv

Barer og klubber ligger i Chora og det kan blive meget hektisk i højsæsonen. Somme tider bliver der også arrangeret strand fester.

Mad

De fleste restauranter i Chora er traditionelle græske fisketaverner, men der er også et pizzeria. En specialitet på øen er tørrede blæksprutter og fisk er en meget typisk spise her.

Indkøbs muligheder

Der er mange butikker i Chora og man kan købe tøj, souvenirs og strandting.

At Komme omkring

Antiparos er lille nok til at man kan komme næsten overalt bare ved at gå. Der er en lokal bus forbindelse mellem Chora og hulen. Man kan også leje en bil, men det er bedre at leje en knallert eller en cykel.

Ankomst

Den nærmeste ø er Paros, så den bedste måde at komme til Antiparos, er at tage et direkte fly til Paros fra Athen eller en færge fra Piræus og derefter tage den lokale båd, som kun tager en 30 minutters tid.

Fakta om Antiparos

Størrelse: 55 km2
Befolkning: omkring 900
Hæve maskine:
Internet cafe: Ja 
Højeste bjerg:  
Lufthavn: Nej
Pris rate: Billigere end andre Kykladiske øer.
International kode: 0030
Lokal kode: 22840
Helbreds center:
Politi 23333
Havne Politi: 21240

antiparos