ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ελλαδα οδικος πολιτικος και γεωγραφικος χάρτης

Η Ελλάδα καταλαμβάνει το νότιο άκρο των Βαλκανίων στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
Γεωγραφικές συντεταγμένες : γεωγραφικό πλάτος 39°00 ,γεωγραφικό μηκος 22°00
Μηκος Συνόρων: 1,228 χμ. Συνορα με Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία
Πληθυσμός 10,722,816 (2008)
Θρησκεία: 98% Ελληνική ορθόδοξη, 1,3 Μουσουλμανική , Λοιπές 0,7
Αλφαβητισμός: 95%
Αύξηση πληθυσμού: 0.146%
Μέσος όρος ζωής:79.52 χρόνια, 82.21 (γυναίκες), 76.98 (άνδρες)
Καταμερισμός εργασίας: γεωργία 8,3% , βιομηχανία 27,3%, υπηρεσίες 64,4%.
Ανεργία: 8,9% (2006)
Φυσικοί πόροι: σιδηρομεταλλεύματα, βωξίτης, μόλυβδος, ψευδάργυρος, νικέλιο, μαγνησιο, λιγνίτης, πετρέλαιο, μάρμαρο, αλάτι, υδροηλεκτρικη ενέργεια.
Βιομηχανίες: γεωργία, φαγητό, κρασί, καπνός, γαλακτοκομικά προϊόντα, ελιές, ντομάτες, πατάτες, κρέας, καλαμπόκι, σιτάρι, κριθάρι, ζαχαρότευτλα, τουρισμος, κλωστοϋφαντουργία, χημικά προϊόντα, μέταλλα, ορυχεία, διυλιστήρια πετρελαιου, ναυπηγεία.
Κυβέρνηση: κοινοβουλευτική δημοκρατία.

χαρτης ελλαδας

Η Ελλάδα εχει πάνω απο από 3.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες (από τα νησιά τα 200 είναι κατοικημένα), τα νησιά της Ελλάδας κατανέμονται στο Αιγαιο, το Ιόνιο και το Κρητικό Πέλαγος. Στο Αιγαίο είναι
1) η Ευβοια και οι Σποράδες Αλόννησος, Σκόπελος, Σκιάθος και Σκύρος.
2) Βόρειο Αιγαίο: Ικαρία, Λέσβος, Σάμος, Λήμνος, Σαμοθράκη και Σάμος, καθώς και μικρότερα νησιά όπως τα Ψαρά και ο Άγιος Ευστράτιος.
3) στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι τα νησιά της Δωδεκανήσου: Πάτμος, Λειψοί, Λέρος, Κάλυμνος, Σύμη, Νίσυρος, Τήλος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Κάρπαθος, Καστελόριζο, Χάλκη και πολλά μικρότερα οπως οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, η Ψέριμος κ.λπ.
4) Κεντρικό Αιγαιο Κυκλάδες, Ανδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Σαντορίνη, Ανάφη, Φολέγανδρος, Σίφνος, Σέριφος, Μύλος, Κύθνος, Κέα και πολλές μικρότερες νησίδες.
5) νότια των Κυκλάδων είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας η Κρήτη και νότια της Κρήτης το μικρό νησί Γαύδος το νοτιότερο νησί της Ελλάδας.
6) Στο Σαρωνικού και τον Αργολικο κόλπο είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού: Σαλαμίνα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος, Ύδρα και Σπέτσες. Τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα που βρίσκονται νότια της Πελοποννήσου και τα οποία ανήκουν στην νομαρχία Πειραιά.
7) Στο Ιόνιο, βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου Κέρκυρα, Λευκάδα, Ιθάκη, Παξοί, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος.