Παραλίες Κέρκυρα

Οι καλύτερες παραλίες στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα έχει πολλές υπέροχες παραλίες, καθεμία αποτελείται από ένα μαγικό συνδυασμό του πράσινου τοπίου, γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο. Αυτή η πανδαισία χρωμάτων και υφές κάνει τις παραλίες της Κέρκυρας,από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Οι περισσότερες από αυτές έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία και είναι καλά οργανωμένες με όλα τα είδη των εγκαταστάσεων για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, ιστιοσανίδα και θαλάσσιο σκι. Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κέρκυρας.

Η παραλία Δασιά βρίσκεται στο τουριστικό θέρετρο της Δασιάς, και είναι μια αμμώδη και καλά οργανωμένη παραλία με πολλές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Εδώ θα βρείτε επίσης πολλά καλά ξενοδοχεία, καθώς και ένα κάμπινγκ. Πολύ κοντά στην Δασιά είναι η παραλία της Δαφνίλας, η οποία είναι επίσης μια καλά οργανωμένη, αμμώδης παραλία.

Η παραλία Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται 20 μίλια νοτιοανατολικά της πόλης της Κέρκυρας, είναι κοντά στο χωριό Αργυράδες. Αυτό το χωριό έχει μοναδική αρχιτεκτονική που χρονολογείται από το Μεσαίωνα κατά τη διάρκεια της εποχής της Ενετοκρατίας. Στην περιοχή θα βρείτε επίσης και τις παραλίες της Μάλτας και Γαρδενος.
Κοντά στην πόλη της Κέρκυρας είναι η παραλία της Αλυκής. Η περιοχή είναι ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικό θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία και όλα τα είδη των τουριστικών επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων.

Η παραλία Άγιος Γόρδιος είναι μια από τις πιο διάσημες στην Κέρκυρα. Βρίσκεται στο δημοφιλές θέρετρο διακοπών Άγιος Γόρδιος με το υπέροχο τοπίο και τα αξιοθέατα.
Η παραλία Γουβιά βρίσκεται στο δημοφιλές θέρετρο διακοπών των Γουβιών, 6 μίλια βόρεια της πόλης της Κέρκυρας. Η παραλία είναι οργανωμένη με όλα τα είδη των εγκαταστάσεων θαλάσσιων σπορ, μαρίνες, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες καθώς και με μαρίνα για σκάφη αναψυχής.

Η Κασσιόπη, στη βόρεια πλευρά του νησιού, έχει μια ωραία αμμουδιά και κοντά βρίσκονται η εξίσου ελκυστικές παραλίες Αυλάκι και Καλαμιώνας.
Σε ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Κέρκυρας, την Παλαιοκαστρίτσα, θα βρείτε πολλές όμορφες και καλά οργανωμένες παραλίες.

Η παραλία Μοραΐτικα βρίσκεται κοντά στο Μεσογγή, 15 μίλια από την πόλη της Κέρκυρας. Η περιοχή Νησάκι, βόρεια της πρωτεύουσας, έχει πολλές υπέροχες παραλίες που είναι ιδανικές για κολύμπι και προσφέρει πολλά είδη θαλάσσιων σπορ.
Στο βόρειο-δυτικά και κοντά στο τουριστικό θέρετρο του Πέλεκα, βρίσκεται η παραλία της Γλυφάδας. Αυτή είναι μια υπέροχη περιοχή με πλούσια βλάστηση και πευκοδάση.

Στο Πυργί, 10 μίλια βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, είναι η δημοφιλή χρυσή παραλία, οπως υποδηλώνει το όνομα είναι μια τεράστια, πλατιά παραλία με χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Κοντά στην Αχαράβη, θα βρείτε πολλές ωραίες παραλίες για να αναφέρουμε μερικές μόνο, οι παραλίες του Αγίου Στεφάνου, Αλμυρός, Λιβαδάκια που αξίζει να επισκεφθείτε.
Η διάσημη παραλία Κανάλ ντΆμούρ βρίσκεται στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Σιδάρι, 20 μίλια βόρεια της πόλης της Κέρκυρας.