2008-12-31

Χάρτης του Μετρό Αθήνας

ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣτο Μετρό της Αθήνας, Αττικό Μετρό, έχει 3 Γραμμές την παλαιά γραμμή M1 (ΗΣΑΠ) που ξεκινά από τον Πειραιά και τελειώνει στην Κηφισιά και τις νέες γραμμές του μετρό Αθηνών Μ2 που ξεκινά από τον Άγιο Αντώνιο και τελειώνει στον Άγιο Δημήτριο και την γραμμή M3 που αρχίζει από το Αιγάλεω και τελειώνει στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας από εκεί επίσης μπορείτε να πάρετε τον προαστιακο σιδηροδρόμου (Proastiakos) προς Αεροδρόμιο και προς Κόρινθο - Κιατο. Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων υπάρχουν κοντά στη γραμμή Μ2 στους σταθμούς του Αιγάλεω, Ελαιώνα, Κεραμεικός, Κατεχάκη, Εθνική Άμυνα, Νομισματοκοπείο, Χαλάνδρι και Πλακεντίας και τέλος σε σταθμούς της γραμμής Μ3 υπάρχουν πάρκινγκ στο σταθμό της Συγγρού (Φιξ).


Τιμές εισιτηρίων: εισιτηριο μιάς διαδρομής 0,80 €, για απεριόριστη χρήση σε όλα τα μεταφορικά μέσα στην Αθήνα για 1 και μισή ώρα κοστος εισιτηριου 1 €, ημερίσια εισιτήρια κόστίζουν 3 € και 10 € τα εβδομάδιαία εισιτήρια. Από το αεροδρόμιο της Αθήνας το κόστος εισιτηρίου ειναι 6 € ενώ το εισιτήριο μετ 'επιστροφής εντός 48 ωρών εχει κόστος 10 €. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν αυτόματες μηχανές εισιτηρίων όπου μπορείτε να πάρετε το εισιτήριό σας, βεβαιωθείτε για την επικύρωση του στις εισόδους, πριν να μπείτε στην αμαξοστοιχία.

Το μετρό θα επεκταθή απο Αιγάλεω προς Πειραιά μεσω Χαιδάρι, Αγία Βαρβάρα, κορυδαλλό, Νίκαια και Μανιάτικα. Επίσης μια άλλη προέκταση θα γίνει απο Αγιο Αντώνιο προς Περιστέρη και Ανθούπολη καθώς και απο Αγιο Δημήτριο προς Ελληνικό με ενδιάμεσους σταθμούς στην Ηλιούπολη, Αλιμο και Αργυρούπολη.

Τις επεκτάσεις μπορείτε να δείτε στον Χάρτη του Μετρό της Αθηνας.
κάντε κλικ στο μικρό χάρτη για μεγένθυνση.


χαρτης μετρο
ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟΓραμμη 1
(πρασινη)Γραμμη 2 (κοκκινη)


Γραμμη 3 (μπλε)

Πειραιάς

Νέο Φάληρο

Μοσχάτο

Καλλιθέα

Ταύρος

Πετράλωνα

Θησείο

Μοναστηράκι

Ομόνοια

Βικτόρια

Αττική

Άγιος Νικόλαος

Κάτω Πατήσια

Αγίου Ελευθερίου

Ανω Πατήσια

Περισσός

Πευκάκια

Νέα Ιωνία

Ηράκλειο

Ειρήνη-ΟΑΚΑ

Νερατζιώτισσα

Μαρούσι

KAT

Κηφισιά
Αγίος Αντωνιος

Σεπόλια

Αττική

Σταθμός Λαρίσης

Μεταξουργείο

Ομόνοια

Πανεπιστήμιο

Σύνταγμα

Ακρόπολη

Συγγρού-Φιξ

Νέος Κόσμος

Άγιος Ιωάννης

Δάφνη

Άγιος Δημήτριος

 


 


 


 


Αιγάλεω

Ελαιώνας

Κεραμεικός

Μοναστηράκι

Σύνταγμα

Ευαγγελισμός

Μέγαρο Musikis

Αμπελόκηποι

Πανόρμου

Κατεχάκη

Εθνική Άμυνα

Χαλάνδρι

Δουκίσσης Πλακεντίας

Παλλήνη

Παιανία-Κάντζα

Κορωπί

Αεροδρόμιο