Οδικοί χάρτες Αττικής

Η Αττική είναι η χερσόνησος όπου βρίσκεται η Αθήνα στο νοτιοανατολικό άκρο της Στερεάς Ελλάδας.
 Ενα από τα κύρια αξιοθέατα της Αττικής είναι το Σούνιο όπου βρίσκεται ο ναός του Ποσειδώνα που συνδέεται με το μύθο του Θησέα και του Αιγαία.
 Ένας άλλο ιστορικό σημείο είναι ο Μαραθώνας ο τόπος που έγινε η μάχη του Μαραθώνα, μεταξύ των Αθηναίων και των Περσών. Κοντά είναι και το φράγμα του Μαραθώνα μία από τις βασικές πηγές υδροδότησης της Αθήνας.

Το μοναστήρι στο Δάφνη ειναι ένα μοναδικό Βυζαντινό μοναστήρι πίσω από το βουνό Αιγάλεω, στην περιοχή της Δαφνιού. Η αρχαία περιοχή της Ελευσίνας, τα Μέγαρα και η Μάνδρα προς τα δυτικά. Στα νοτιοανατολικά επίσης βρίσκονται τα θαλάσσια θέρετρα της Ραφήνας, η Νέα Μάκρη, η Λούτσα Άγιος Ανδρέας και το Λαύριο καθώς και η ιστορική περιοχή της Βραυρώνας. Από τον παραλιακό δρόμο για το Σούνιο μπορείτε να επισκεφθείτε τη θαλάσσια θέρετρα της Βάρκιζας, η Ανάβυσσος, το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

Άλλες περιοχές και χωριά της Αττικής ειναι το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα όπου βρίσκεται το Αεροδρόμιο της Αθήνας, το Μενίδι, η Αυλώνα, η περιοχή Θρακομακεδόνες κάτω απο την Πάρνηθα, η Οινόη, το Πικέρμι, η Παιανία, ο Ωρωπός, η Βάρη, Αχαρνές, το Κορωπί, ο Γέρακας, η Μαλακάσα και άλλα.
 Στην Αττική ανήκουν επίσης τα νησιά του Σαρωνικού. τα Μέθανα, η Τροιζήνα και τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα.

ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ