Χάρτης Λονδίνου

Tουριστικοί χάρτες Λονδίνου

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Χωρίζεται σε Βόρειο, Νότιο Δυτικό και Ανατολικό Λονδίνο (Ηστεντ). Έχει πληθυσμό περίπου 8 εκατομμύρια και είναι μία από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες πρωτεύουσες του Κόσμου. Το Κυρίως τουριστικό Λονδίνο βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ του Κοινοβουλίου, Σαίντ Τζέημς Πάρκ, Χάιντ Πάρκ, Πικαντίλυ και Κόβεντρυ Γκάρντεν ενώ το Σίτυ βρίσκεται στα ανατολικά του Πύργου του Λονδίνου. Το Λονδίνο διαθέτει άριστη υποδομή και με το Μετρό (Αντεργκράουντ) και τα Λεωφορεία μπορείτε να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα της πόλης.

Το Λονδίνο είναι μια μεγάλη πόλη και αξίζει τον κόπο να μελετήσετε το δίκτυο των τρένων και τον υπόγειο σιδηρόδρομο (μετρό) σε διάφορα μέρη του. Το δίκτυο είναι καλό και μεγάλο όπως είναι και τα λεωφορεία, αλλά η μετακίνηση ειδικά με το μετρό και το τρένο δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Εισιτήρια διαρκείας που ονομάζονται Οηστερ καρτ μπορούν να αγοραστούν σε πολλά σημεία και είναι πολύ φτηνότερα. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τους σταθμούς του μετρό του Λονδίνου. Μοιάζουν λίγο περίπλοκα για τον μέσο τουρίστα γιατί θα πρέπει να καταβάλετε ένα ποσό 3 λιρών που επιστρέφεται , αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για λιγότερο από μία εβδομάδα. Η φόρμα εγγραφής πρέπει να συμπληρωθεί προκειμένου να πάρετε πίσω την προκαταβολή. Ωστόσο, αξίζει σίγουρα μία αγορά. Στο Λονδίνο οι μεταφορές δεν είναι φθηνές, χωρίς μια κάρτα Οηστερ ένα ταξίδι μίας στάσης με τον υπόγειο σιδηρόδρομο θα σας κοστίσει 4 λίρες σε σχέση με 1.50 με την κάρτα. Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε αριθμό των ταξιδιών σε μια ημέρα για 3 λίρες μόνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λεωφορεία, τρένα και το μετρό στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου. Για ημερήσιες εκδρομές σε προαστιακές αμαξοστοιχίες εκτός του Μείζονος Λονδίνου μπορείτε να αγοράσετε μονοήμερη ταξιδιωτική κάρτα.

 Τα ταξί είναι επίσης πολύ ακριβά και αν δεν θέλετε μόνο την εμπειρία μιας βόλτας με ταξί στο Λονδίνο, μην κάνετε τον κόπο.
Στην παρακάτω ενότητα θα βρείτε συνδέσμους σε αρκετούς χάρτες του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένων χάρτες με τουριστικά αξιοθέατα και ορόσημα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κλαμπ, λεωφορεία, τρένα, μετρό, νυχτερινά λεωφορεία, καθώς και όλα όσα χρειάζεστε για να βρείτε το δρόμο σας στο Λονδίνο.

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη